Trio prullenbak kopen – waar let je op?

Trio afvalbak kopen

Tegenwoordig wordt er verwacht dat we allemaal netjes ons afval scheiden. Een trio prullenbak kan je goed helpen om het afval apart van elkaar te verzamelen. Wanneer je kijkt naar alle prullenbakken met drie vakken, zie je dat er een hoop soorten en maten zijn. Maar waar moet je precies op letten wanneer je een trio afvalbak koopt? In dit artikel vind je alles wat je moet weten wanneer je voor een afvalbak met drie vakken gaat!

Wat is een trio prullenbak?

Een trio prullenbak is een prullenbak met 3 vakken. Door de 3 emmers is het makkelijk om afval te scheiden, net zoals een duo afvalbak. Zo kan je makkelijk het gft-, plastic-, papier-, glas- of restafval van elkaar scheiden. Het voordeel van een een afvalbak met 3 vakken, is dat je meerdere soorten afval in dezelfde prullenbak kunt weggooien, terwijl dit wel gescheiden blijft. Dit scheelt het aanschaffen van meerdere prullenbakken wanneer je de verschillende soorten afval wilt scheiden. Of dat je bijvoorbeeld in de keuken een losse plastic tas hebt om plastic te verzamelen en een papieren tas voor al je papier. Op deze manier blijft je keuken opgeruimd en kun je toch makkelijk thuis afval scheiden.

Inbouw prullenbak of vrijstaande pedaalemmer?

Als je kiest voor een inbouw prullenbak met 3 vakken, is de afvalbak weggewerkt in je keukenkastje waardoor het niet in het zicht is. Wel is het belangrijk om te beseffen dat inbouwprullenbakken met drie emmers meer ruimte in beslag zal nemen dan eentje met een of twee emmers. Het is daarom belangrijk om eerst je keukenkastje op te meten om te kijken of een prullenbak met 3 vakken geschikt is.

Wanneer je minder ruimte hebt in je keukenkastje, is de Wesco Profiline Trio misschien een geschikte inbouw prullenbak. Dit is een laag model, waardoor deze afvalbak niet alleen in keukenkastjes past, maar ook geschikt is voor onder een spoelbak.

Vind je de emmers van een trio inbouwprullenbak te klein? Kies dan voor een inbouw prullenbak met slechts een of twee emmers, Of kies voor een vrijstaande prullenbak.

Als je kiest voor een vrijstaande prullenbak, heb je de afvalbak zichtbaar in de keuken staan. Het voordeel van de vrijstaande pedaalemmer is dat je niet afhankelijk bent van de afmetingen van je keukenkastje. Wel neemt de pedaalemmer meer ruimte in je keuken in dan een inbouw prullenbak. Op zoek naar een vrijstaande trio prullenbak? Bekijk dan eens de Conix Steeldesign Trio. Dit model bevat 3 vakken van elk 20 liter, waardoor je meer dan genoeg ruimte hebt om afval weg te gooien.

Met of zonder gekleurde emmers

Bij afvalbakken met meerdere vakken, kan je kiezen voor gekleurde emmers. In dit geval zal elke emmer een andere kleur hebben. De verschillende kleuren emmers zorgen er voor dat het makkelijker te onthouden is welk afval in welke emmer gaat. Heb je een trio afvalbak zonder gekleurde emmers? In dit geval kan je alle bakken labelen om verwarring te voorkomen. Je kan deze labels het beste plakken op de emmers zelf in plaats van op de klep. Wanneer je de klep opent, zullen labels die erop geplaatst zijn namelijk niet meer zichtbaar zijn.

Welk soort afvalbak?

De trio afvalbak is er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk om voor het model te kiezen wat bij jouw behoeftes en eisen past. Vooral de manier van openen verschilt. Hieronder vind je de meest voorkomende modellen voor trio prullenbakken en de voordelen die bij elk model komen kijken.

Pedaalemmer

De meeste afvalbakken met 3 vakken zijn pedaalemmers. De pedaalemmer open je gemakkelijk met je voet, waardoor de klep open zal gaan. Doordat de klep aan de bovenkant zit, kan je bij het openen van de pedaalemmer gelijk zien hoe vol de 3 emmers zitten. Een ander voordeel is dat je niet je handen hoeft te gebruiken om deze prullenbak te openen. Dit is handig wanneer je je handen vol hebt met afval en het is ook nog eens hygiënischer. 

Bekijk hier alle pedaalemmers met drie emmers.

Touch prullenbak

Touch prullenbakken open je door zacht op de deksel te drukken. De deksel van de afvalbak opent vanzelf en blijft openstaan tot je hem zelf weer dicht doet. Het voordeel hiervan is dat je meerdere spullen tegelijkertijd kunt weggooien. Daarnaast zit ook hier de deksel aan de bovenkant, waardoor je gelijk kan zien hoe vol de emmers zitten. Het nadeel van deze emmer is dat je je handen vrij moet hebben om deze prullenbak te openen.

Sensor prullenbak

Bij een sensor prullenbak hoef je alleen maar je hand kort voor de sensor te houden en dan wordt de deksel automatisch geopend. Wanneer je klaar bent, herkent de sensor dit en sluit de deksel ook weer automatisch. Omdat je de prullenbak niet hoeft aan te raken, is dit de meest hygiënische optie voor een afvalbak. Een goede optie voor in de keuken dus! Een nadeel is dat deze emmers vaak een stukje duurder zijn door de ingebouwde sensoren en dat je een keer in de zoveel tijd de batterijen moet vervangen.

Kortom, als jij je afval gescheiden wilt weggooien en een trio prullenbak wilt kopen dan zijn er vele verschillende mogelijkheden in de markt zodat jij altijd de beste oplossing vindt voor in jouw keuken!

Dit bericht is gepost in Tips. Bookmark de link.