Prullenbak 3 vakken

Ben jij op zoek naar een prullenbak met 3 vakken? Deze zijn super handig om je afval goed te kunnen scheiden. Bovendien heb je geen rompslomp in je keuken met losse emmers. De trio prullenbak heeft ruimte voor restafval en twee andere soorten afval, bijvoorbeeld oud papier, gft afval of plastic afval.

Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en materialen, maar kies vooral eerst of je een pedaalemmer met drie vakken wilt of toch liever met een sensor bediening. En wil je de vakken naast elkaar of boven elkaar? Vind de voor jou beste prullenbak met drie vakken en vergelijk vervolgens prijzen en aanbiedingen zodat je nooit teveel betaalt!


Trio pedaalemmer

De Trio pedaalemmer is misschien wel de meest voorkomt versie van een prullenbak met drie vakken. Het pedaal van de Trio afvalbak bedien je makkelijk met je voeten, zodat je je handen vrij hebt voor afval.

Belangrijk is om de juiste inhoud te kiezen. Zo heb je kleinere uitvoeringen van 3 x 9 liter die geschikt zijn voor een 1 of 2 persoonshuishouden. De grotere varianten hebben een inhoud van 3 x 20 liter. Dit is vaak voor huishoudens van vier of meer personen.

Daarnaast kun je zelf kiezen hoe je de emmers gaat gebruiken om afval te scheiden. De meest voorkomende optie is om de grootste te emmer te gebruiken voor restafval en de andere twee voor papier en plastic. Een veel verkochte Trio pedaalemmer is de Homra Sparq en ook Wesco heeft een mooie variant in haar assortiment met de Multi Collector 3.

Afvalbakken met 3 vakken

Ook zijn er gestapelde afvalbakken met 3 emmers verkrijgbaar. Homra, Stangvollby en Veehaus zijn hierbij de bekendste merken. Zij hebben alle drie een trio afvalbak met drie emmers die op elkaar gestapeld zijn. De bovenste afvalbak is vaak voorzien van een sensor, de andere twee afvalbakken kun je met de hand openen. Een andere optie is een handmatige touch deksel. Deze open je met een lichte druk, bijna net zo makkelijk!

Doordat de emmers op elkaar gestapeld zijn, nemen dit soort prullenbak 3 vakken toch niet veel ruimte in je keuken in. Bovendien zijn ze mooi ontworpen en verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus mogen ze ook echt wel gezien worden!

Het oog wil ook wat!

Gelukkig zijn tegenwoordig prullenbakken met 3 vakken geen lelijke dingen meer. Het tegendeel zelfs! Ze zijn steeds vaker een object in de keuken dat gezien mag worden! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een strak vormgegeven stijlvolle prullenbak.

Niet alleen het ontwerp is van belang, ook het materiaal. Zo is roestvrij staal en dan met name geborsteld RVS op dit moment heel populair. RVS hoeft trouwens niet altijd zilver te zijn. Het is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren zodat je wel de voordelen van de kwaliteit hebt, maar de kleur kiest die het beste bij jouw interieur past!

Inbouw prullenbak 3 vakken

Wil je toch liever niet dat je prullenbak met 3 vakken in het zicht staat? Kies dan voor een inbouw prullenbak! Een handige inbouw prullenbak staat uit het zicht, maar is toch heel praktisch! Door te kiezen voor eentje met een deurmeenemer, komt de trio prullenbak vanzelf naar voren als je je kastje opent.

Op die manier kun je snel afval scheiden en het gescheiden afval makkelijk in de juiste bak gooien. Kies bovendien voor eentje met losse afvalbakken zodat je deze makkelijk kunt legen en schoonmaken.