Afvalbak buiten

Op zoek naar een afvalbak voor buiten? Een buiten prullenbak is handig om het grotere afval in op te slaan. Als de prullenbak in de keuken vol is, wil je het restafval ergens naar toe kunnen brengen als er in jouw gemeente geen containers zijn en je moet wachten totdat het afval opgehaald wordt.

Op zoek naar een kliko? Bekijk ze dan allemaal hier!


Vuilnisbak buiten

Ook buiten hebben de meeste huishoudens een vuilnisbak staan. Hier verzamel je het afval dat je liever niet in je huis bewaard of je hebt er een voor je tuinafval. Je kunt de bak dan buiten in de tuin plaatsen, in de garage of bijkeuken.

Belangrijk is dat de prullenbak buiten geschikt is voor de weersomstandigheden. Vaak is deze daarom gemaakt van kunststof zodat deze niet gaat roesten en makkelijk schoon te maken is. Maar er zijn ook vuilnisbakken voor buiten die gemaakt zijn van metaal.

Daarnaast wil je dat de buitenprullenbak lekker groot is. Hier ga je namelijk restafval langer in verzamelen. Minimaal 60 liter is daarbij handig, maar je hebben ook vuilnisbakken voor buiten die 80 liter of meer qua inhoud hebben.